Rafuieli mafiote la Napoli. Serie de asasinate fara precedent din 2004

Luni, 29 Mai 2017, ora 11:44
1195 citiri
Rafuieli mafiote la Napoli. Serie de asasinate fara precedent din 2004
Foto: Arhiva Ziare.com

Locuitorii din Napoli se tem de o reluarea a ciclului de reglari de conturi intre clanurile mafiote, dupa o serie de asasinate care s-au soldat cu sase morti in numai cateva zile.

Sambata dimineata, intr-un bar din apropiere de malul marii, un barbat de 29 de ani a fost ucis cu 10 focuri de arma, scrie presa italiana citata de AFP.

Cateva ore mai tarziu, un barbat de 44 de ani si nepotul sau de 23 de ani a fost omorati cu o arma automata, in timp ce mergeau cu motocicleta pe o strada aglomerata de la periferia Napoli.

Joi, un antreprenor de 72 de ani a fost gasit mort in masina sa, impuscat, in timp ce un barbat de 50 de ani si fiul sau de 30 de ani a fost ucisi in fata a 10 martori intr-un magazin de tigari.

"Un adevarat carnagiu", in stilul de actiune al Camorra, mafia napolitana, au conchis mai multe ziare. O serie de asasinate intr-un ritm fara precedent din 2004, afirma Il Messaggero.

Anchetatorii nu au facut publica deocamdata nicio legatura intre diferitele crime, chiar daca toate victimele par sa fi avut relatii cu unul sau mai multe clanuri mafiote.

In cazul barbatului ucis in bar, o disputa cu o zi mai devreme ar putea explica asasinatul.

Primarul din Napoli, Luigi de Magistris (stanga), a denuntat o lipsa de vointa din partea statului de a ajuta Napoli sa faca fata acestui flagel.

"Armele nu pot fi luate de primari si de preoti, ci de fortele de ordine si de magistrati, care la Napoli lucreaza bine si fac sacrificii enorme", a declarat el. "Problema este ca suplimentare calitativa si cantitativa de energie promisa de Guvern nu a venit", a subliniat el.

#serie asasine Napoli, #conturi clanuri mafiote Napoli , #Stiri International