Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Putin vrea ca toate marile fabrici din Rusia sa-si poata adapta rapid productia pentru domeniul militar

Putin vrea ca toate marile fabrici din Rusia sa-si poata adapta rapid productia pentru domeniul militar
Presedintele rus Vladimir Putin a avut saptamana aceasta, la Soci, mai multe intalniri cu tematica militara. Seria actuala, a zecea la numar, a inceput chiar de luni printr-o reuniune cu conducerea Ministerului Apararii si reprezentantii complexului militar-industrial cu privire la noul program de stat in domeniul productiei de armament.

A urmat o reuniune marti, care s-a axat de asemenea pe tema inarmarii si pe programul de achizitii de stat pentru armata, noteaza intr-o ampla sinteza portalul newsru.com.

Miercuri, Putin impreuna cu conducerea militara si o serie de guvernatori au facut bilantul manevrelor "Zapad 2017" din septembrie.

Presedintele rus a continuat seria reuniunilor pe teme militare si joi cand a declarat ca toate intreprinderile mari din Rusia trebuie sa fie pregatite sa creasca brusc productia de produse militare, potrivit portalului citat.

"Capacitatea economiei de a creste rapid volumul de produse si servicii de aparare atunci cand e nevoie reprezinta una dintre cele mai importante conditii pentru asigurarea securitatii militare a statului", a subliniat Vladimir Putin, referindu-se la trecerea de la productia civila la cea militara la un moment dat.

El a cerut "elaborarea unor masuri suplimentare pentru a spori gradul de pregatire pentru mobilizare" si a avertizat ca "toate intreprinderile strategice si cele pur si simplu mari, indiferent de forma de proprietate", adica deopotriva societati de stat si private, trebuie sa fie pregatite de aceasta.

Aceasta declaratie a suscitat o atentie deosebita in mass-media locale, numeroase ziare titrand "Putin redirectioneaza economia Rusiei pe un fagas militar", iar o multime de comentatori au subliniat ca in acest mod seful statului rus ar confirma ca Moscova s-ar pregati de un nou razboi.

In realitate, noteaza Newsru.com, Putin nu a spus nimic nou, Rusia a inceput mai de demult sa treaca pe "un fagas militar".

Afirmatiile presedintelui rus au trezit o serie de intrebari in randul expertilor. Ziarul economic Kommersant remarca in acest sens ca in pofida cresterii de la an la an a finantarii de la buget a industriei militare, complexul militar-industria nu dispune de resurse corespunzatoare.

Seful grupului de experti politici, Konstantin Kalacev, considera ca declaratia lui Putin poate fi interpretata ca o parte din povara statului rus in domeniul militar urmeaza sa fie pusa pe umerii mediului de afaceri rus.

Oamenii de afaceri rusi nu vor putea ignora cuvintele presed ...citeste mai departe despre "Putin vrea ca toate marile fabrici din Rusia sa-si poata adapta rapid productia pentru domeniul militar" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 864 ori
Citeste mai multe desprePutin fabrici armament Rusia