Putin, Trump si civilizatia fata cu genocidurile siriene

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 22:48
659 citiri

Perplexitate mare. Cine e de fapt de vina pentru zecile de oameni, intre care multi copii, asasinati intr-un atac cu arme chimice, in Siria? Si cum li se poate pune capat genocidurilor din regiune?

Rusia? Nici usturoi n-ar fi mancat, nici gura nu i-ar mirosi, pretinde Moscova si aparatul propagandistic afiliat. Nenorocirea s-ar fi produs, potrivit Rusiei, pentru ca bombele ar fi aruncat in aer un depozit de arme chimice al opozitiei siriene.

Argumentul suprem al agitpropului Kremlinului nu e de lepadat. La ce ar servi regimului Assad si aliatilor sai iranieni si rusi un astfel de atac, de vreme ce alianta antisunita oricum castiga, militar, razboiul sirian?

A gandi asa inseamna a ignora dispretul fata de viata omeneasca si cinismul fara egal si fara precedent manifestate in repetate randuri de regimurile conduse de Assad si Putin.

Ambele s-au aratat, nu o data, perfect capabile de orice nemernicie, atata vreme cat considera ca nu vor putea fi trase la raspundere.

Ceea ce nu-i impiedica pe agentii de influenta ai Kremlinului sa le ridice in slavi "omenia". Sau, cum a facut-o in Romania ideologul eurasiatic, nazisto-bolsevic al Moscovei, Alexander Dughin, cu voie de la PSD si de la autoritatile romane care i-au dat instigatorului la genocid ucrainean permisiunea de a intra in tara si a conferentia la sala primariei bucurestene Dalles: a laudat proiectul ultranationalist (chipurile antiglobalist si anti-gay) al regimului Putin.

Ce nu pot explica ideologii fostului politist politic comunist din Dresda este ce anume cauta aceasta Rusie, chipurile "patriotica" (in realitate oligarhic-kaghebista), in marasmul sirian, daca nu cumva un rol global, de superputere apta sa imparta lumea globalist, cu SUA.

O problema adiacenta a Rusiei lui Putin este ca prea putina lume o mai crede in stare sa furnizeze si altceva in afara de agitprop. In speta, informatii obiective.

Dar nici lumea nu mai e ca lumea. Ar fi momentul sa-si bage mintile in cap. Ar fi momentul sa iasa din logica eludarilor, falsificarilor si demisiilor lase. Caci in ele s-au complacut si lafait, perdant, in ultimul deceniu, si Uniunea Europeana, cu tot cu sefa diplomatiei europene, Mogherini, si SUA, in frunte cu Barack Obama si administratia sa de stanga.

Obama a reactionat la un precedent atac chimic al regimului Assad, violandu-si propriul angajament "ferm" de a "pedepsi" incalcarea brutala a oricarei "linii rosii".

Citeste mai multe despre:

Atacuri chimice in Siria soldat ...citeste mai departe despre "Putin, Trump si civilizatia fata cu genocidurile siriene" pe Ziare.com

#atac arme chimice Siria , #Stiri International