Putin trimite sisteme de racheta in Iran, dar asigura Israelul ca nu e niciun pericol

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 06:33
852 citiri
Putin trimite sisteme de racheta in Iran, dar asigura Israelul ca nu e niciun pericol
Foto: Kremlin

Sistemele de racheta de tip S-300 care urmeaza sa fie livrate Iranului sunt de natura defensiva si nu pot constitui o amenintare pentru Israel sau alte tari din Orientul Mijlociu, i-a dat asigurari marti presedintele rus Vladimir Putin premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Vladimir Putin si Benjamin Netanyahu au purtat marti o discutie telefonica in cadrul careia cei doi lideri au discutat pe marginea deciziei Rusiei de a exporta in Iran anumite tipuri de produse, inclusiv sisteme de rachete de tip S-300, relateaza Sputnik.

"Cei doi interlocutori au discutat pe marginea deciziei sefului statului rus de a anula embargoul asupra vanzarii unor sisteme de rachete de tip S-300 Iranului", anunta un comunicat al Kremlinului.

Putin joaca tare la Teheran - infunda Rusia in criza, de dragul aliantei cu Iranul

Potrivit Kremlinului, Putin i-a atras atentia lui Netanyahu asupra faptului ca sistemele de rachete de tip S-300 sunt strict defensive si incapabile, prin urmare, sa ...citeste mai departe despre "Putin trimite sisteme de racheta in Iran, dar asigura Israelul ca nu e niciun pericol" pe Ziare.com

#Putin acord Iran Israel , #Stiri International