Putin spune ca Rusia va "urgenta" livrarea rachetelor S-400 catre Turcia

Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 07:37
1303 citiri
Putin spune ca Rusia va "urgenta" livrarea rachetelor S-400 catre Turcia
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marti la Ankara ca tara sa va 'urgenta' livrarea sistemelor ruse aparare antiaeriana S-400 comandate de Turcia.

"Am discutat despre realizarea contractului pentru livrarea de S-400. Am luat decizia sa urgentam livrarile acestor sisteme de aparare", a declarat seful statului rus in cursul unei conferinte de presa, organizata in comun cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara a aparat decizia tarii sale de a cumpara aceste rachete, o decizie care a suscitat rezerve si critici printre aliatii Turciei din cadrul NATO din cauza incompatibilitatii cu sistemele de aparare ale Aliantei Nord-Atlantice, relateaza AFP.

"In legatura cu aceste S-400, este o decizie care apartine Turciei (...) Am incheiat un acord privind (sistemele) S-400, am inchis acest dosar, este o afacere incheiata", a spus el.

In septembrie, Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca Moscova si Ankara au semnat un contract pentru achizitionarea acestor sisteme de aparare antiaeriana, iar in decembrie un consilier al presedintele Vladimir Putin a informat ca acordul a fost finalizat.

Anuntul acestui contract a fost perceput ca o manifestare a revoltei presedintelui turc, pe fondul gravelor tensiuni cu mai multi lideri europeni si cu Statele Unite. ...citeste mai departe despre "Putin spune ca Rusia va "urgenta" livrarea rachetelor S-400 catre Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia rachete antiaeriene Rusia, #Turcia sisteme S400 Rusia, #Turcia armament Rusia , #Stiri International