Putin ii da replica lui Macron: Nu vrem "veste galbene" la Moscova!

Marti, 20 August 2019, ora 10:23
1095 citiri
Putin ii da replica lui Macron: Nu vrem "veste galbene" la Moscova!
Foto: captura video Facebook/ Emmanuel Macron

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat luni ca nu vrea in tara sa proteste de tipul "vestele galbene", dupa ce liderul francez Emmanuel Macron l-a indemnat sa respecte principiile democratice, inclusiv dreptul de a protesta.

"Nu am dori sa se intample asa ceva in capitala Rusiei", a spus Putin, dupa discutiile cu omologul sau francez, care au avut loc la Bregancon, resedinta de vara a presedintelui Frantei.

"Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura ca situatia va evolua strict in conformitate cu legea", a adaugat acesta, citat de France24.

Declaratia liderului rus a venit dupa ce Macron l-a criticat pentru modul in care autoritatile de la Moscova au gestionat manifestatiile izbucnite in urma blocarii candidaturilor unor politicieni de opozitie, in scrutinul municipal programat in septembrie.

Moscova denunta amestecuri straine in protestele recente fata de Vladimir PutinSe protesteaza in Rusia, unde zeci de persoane au fost arestateNemultumirea crescanda a rusilor pune la grea incercare Kremlinul

Presedintele francez a spus ca intr-o democratie este important sa fie respectate principii precum libertatea de exprimare, libertatea de opinie si libertatea de a candida la alegeri.

"Acesta a fost motivul pentru care Franta a vorbit in aceasta vara... despre situatia de la Moscova", a precizat Macron.

"In Franta, cei care protesteaza pot participa liber la alegeri. Vestele galbene au fost libere sa participe la alegerile europene si vor merge la alegerile locale (...) Suntem o tara in care oamenii se pot exprima liber, demonstreaza liber, isi exprima liber opiniile, dar ceea ce nu putem accepta este ca acestia sa provoace daune si sa perturbe ordinea publica", a adaugat presedintele Frantei.

Vezi si:

Macron ii intinde mana lui Vladimir Putin. Cum vrea sa intre in istorieMacron s-a intalnit cu Putin si spune ca Rusia este o tara europeana, in ciuda neintelegerilor din ultimele decenii

A.D. ...citeste mai departe despre "Putin ii da replica lui Macron: Nu vrem "veste galbene" la Moscova!" pe Ziare.com

#Putin Macron veste galbene , #Stiri International