Putin si Merkel se intalnesc la Hamburg - ce ii apropie si ce ii desparte. Va amintiti episodul Konni?

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 09:31
1465 citiri
Putin si Merkel se intalnesc la Hamburg - ce ii apropie si ce ii desparte. Va amintiti episodul Konni?
Foto: Arhiva Kremlin

Doi dintre cei mai longevivi lideri ai Europei si unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei, presedintele rus Vladimir Putin si cancelarul german Angela Merkel, se vor intalni in aceasta saptamana la Summit-ul G20 de la Hamburg.

Una dintre primele lor intalniri oficiale a avut loc in urma cu 10 ani, in iunie 2007. Atunci, Putin a vrut sa o intimideze pe Merkel aducandu-si labradorul, Connie (Konni), la intrevederea oficiala, aminteste USA Today. De altfel, presedintele rus obisnuia sa ia cainele la intalniri cu lideri mondiali.

Asta nu ar fi fost neaparat un impediment sau incident diplomatic, doar ca de zeci de ani lui Merkel ii este frica de caini si asta se stia.

Evenimentul s-a petrecut in cadrul unei intalniri de la resedinta din Soci a presedintelui rus. Dupa mai multi ani, Putin a sustinut ca nu a intentionat sa o sperie pe Merkel cu cainele sau si ca nu stia despre fobia acesteia.

Merkel le-a spus apoi jurnalistilor, potrivit CNN: "Inteleg de ce a fost nevoie sa faca asta - sa dovedeasca faptul ca este barbat. Ii este frica de propriile slabiciuni. Rusia nu are nimic - politica sau economie de succes. Tot ce are e asta".

Acest eveniment subliniaza o relatie politica incordata care va fi testata din nou atunci cand cei doi lideri vor participa la summit-ul de vineri si sambata, la care va veni si presedintele american Donald Trump. Cei trei sunt cei mai puternici oameni ai lumii, potrivit Forbes.

Merkel se opune sustinerii lui Putin pentru presedintele sirian Bashar al Assad in razboiul civil din Siria, dar si sustinerii Rusiei pentru miscarea separatista din estul Ucrainei.

Totodata, Merkel se ingrijoreaza ca hackerii rusi i-ar putea afecta campania electorala pentru un al patrulea mandat de cancelar, inainte de alegerile din luna septembrie.

"Totdeauna s-a spus in Germania ca Rusia este un prieten. Astazi, spunem nu doar ca nu este un prieten, ci nici nu mai este un partener. Insa este in continuare un vecin si asta este lumea in care traim", a declarat Michael Broening, analist politic la fundatia politica Friedrich-Ebert-Stiftung, din Berlin.

Insa, in ciuda diferentelor dintre ei, pe Merkel si pe Putin ii leaga mai multe lucruri. Unul ar fi faptul ca liderul german si-a primit educatia in Germania de Est, care era su ...citeste mai departe despre "Putin si Merkel se intalnesc la Hamburg - ce ii apropie si ce ii desparte. Va amintiti episodul Konni?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intalnire Putin Merkel summit G20, #Putin Merkel Summit G20 Hamburg, #summit G20 Hamburg , #Stiri International