Putin si Hollande, intalnire cruciala: Ce au decis si unde nu s-au inteles

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 07:48
1161 citiri
Putin si Hollande, intalnire cruciala: Ce au decis si unde nu s-au inteles
Foto: Kremlin

Rusia si Franta isi vor "coordona si intensifica" loviturile in Siria contra gruparii Statul Islamic, au declarat joi presedintii Vladimir Putin si Francois Hollande la Kremlin, in ciuda divergentelor lor persistente asupra soartei presedintelui Bashar al-Assad.

"Loviturile contra Daesh (acronim arab pentru Statul Islamic - n.red.) vor fi intensificate si coordonate", a declarat Francois Hollande intr-o conferinta de presa la Kremlin, dupa o ora si jumatate de discutii si un dineu cu omologul sau rus, relateaza AFP.

Vladimir Putin a confirmat ca "Franta si Rusia au convenit sa-si consolideze activitatea in lupta impotriva terorismului si in schimbul de informatii".

Loviturile ruse si franceze vor viza in primul rand transportul de produse petroliere, a caror vanzare este principala sursa de finantare a ISIL, a subliniat Putin.

Aceste lovituri nu ii vor viza in schimb pe cei "care lupta impotriva Daesh", a spus Hollande, referindu-se la rebelii moderati ce lupta contra ...citeste mai departe despre "Putin si Hollande, intalnire cruciala: Ce au decis si unde nu s-au inteles" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intalnire Putin Hollande, #Putin Hollande Statul Islamic, #Putin Hollande atacuri Siria, #Putin Hollande Assad , #Stiri International