Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Putin se laudă că economia Rusiei a întrecut așteptările. Într-un loc retras din Elveția se hotărăște soarta Moscovei

Putin se laudă că economia Rusiei a întrecut așteptările. Într-un loc retras din Elveția se hotărăște soarta Moscovei

Pe fondul desfășurării Forumului Mondial de la Davos, unde oficialii de la Moscova sunt persona non grata, președintele Vladimir Putin se laudă că economia țării sale duduie, întrecând toate așteptările. Lumea se întreabă dacă sancțiunile occidentale împotriva Rusiei au funcționat sau au eșuat. Analiștii spun că regimul de la Kremlin a profitat de prețurile uriașe ale gazelor și petrolului umplându-și visteria, în schimb nori negri se anunță în 2023 după ce Europa a renunțat la energia rusă.

Invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape 11 luni a făcut ca președintele Vladimir Putin și aliații săi să fie toxici pentru această elită globală, care s-a reunit la Davos, într-un loc retras din Elveția. În schimb, personalități de la Kiev, precum Prima Doamnă, Olena Zelenska, au strălucit, impresionând audiența globală, potrivit Washington Post.

Rusia a fost lovită de sancțiuni și controale la export care încearcă să o scoată din economia globală, folosind un fel de putere sistematică pentru a împiedica eforturile de război ale Kremlinului și a pedepsi aliații lui Putin.

Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat ale Rusiei: Cine l-a ajutat în secret VIDEO

Dar în lumea reală, au funcționat cu adevărat aceste sancțiuni? Departe de taberele de la Davos, Putin a folosit marți noi date guvernamentale pentru a picta o imagine surprinzător de roz a economiei Rusiei. „Dinamica reală a economiei s-a dovedit a fi mai bună decât previziunile multor experți”, a spus el, privind ecranul în timpul unei întâlniri virtuale despre economie.

Citând date de la Ministerul Dezvoltării Economice, Putin a spus că produsul intern brut al Rusiei a scăzut între ianuarie și noiembrie 2022 – cu doar 2,1 la sută. El a menționat că „unii dintre experții noștri, ca să nu mai vorbim de experții străini, au prezis o scădere de 10%, 15% și chiar 20%”.

Calculele inițiale au sugerat că economia Rusiei s-a micșorat cu 2,5% pe parcursul întregului 2022, a spus președintele rus – semnificativ mai bine decât contracția de 33% a economiei Ucrainei de anul trecut. „Sarcina noastră este să sprijinim și să consolidăm această tendință pozitivă”, a adăugat Putin.

O țară NATO blochează un proiect major, făcând jocul Rusiei: Un cadou pentru Putin

Pentru mulți din afara Rusiei, aceste cifre sunt confuze. Amploarea puteri ...citeste mai departe despre "Putin se laudă că economia Rusiei a întrecut așteptările. Într-un loc retras din Elveția se hotărăște soarta Moscovei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 253 ori