Putin s-a oferit sa-i trimita lui Erdogan sisteme rusesti de aparare antiracheta

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 18:50
862 citiri
Putin s-a oferit sa-i trimita lui Erdogan sisteme rusesti de aparare antiracheta
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan au discutat recent, cu ocazia intalnirii lor de luni de la Istanbul, despre posibilitatea ca Moscova sa livreze sisteme de aparare antiaeriana Ankarei, a spus vineri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cei doi lideri au spus ca diferite sisteme antiracheta ar putea fi livrate de Rusia "daca va exista o astfel de dorinta din partea Turciei", le-a declarat Peskov reporterilor aflati in capitala Armeniei, Erevan, transmite Reuters.

Rusia si Turcia au semnat luni, la Istanbul, in prezenta celor doi presedinti, un acord privind realizarea proiectului de gazoduct TurkStream, care va transporta gaz rusesc in Europa pe sub Marea Neagra.

Acordul parafeaza reconcilierea dintre Moscova si Ankara dupa o grava criza diplomatica declansata de doborarea de catre aviatia turca a unui avion al armatei ruse care survola frontiera siriano-turca in noiembrie 2015.

Rusia si Turcia, un nou inceput: Putin ...citeste mai departe despre "Putin s-a oferit sa-i trimita lui Erdogan sisteme rusesti de aparare antiracheta" pe Ziare.com

#Rusia Turcia sisteme antiracheta, #Rusia criticata NATO , #Stiri International