Putin s-a dus in India sa vanda elicoptere, fregate, rachete si reactoare nucleare de miliarde de dolari

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 19:00
1119 citiri
Putin s-a dus in India sa vanda elicoptere, fregate, rachete si reactoare nucleare de miliarde de dolari
Foto: en.kremlin.ru

Presedintele rus Vladimir Putin si premierul indian Narendra Modi au incheiat sambata contracte in valoare de cateva zeci de miliarde de dolari in domeniile apararii si energiei, un semn al destinderii relatiilor dintre cele doua tari, relateaza AFP.

Putin s-a intalnit cu Modi, care l-a numit un "vechi prieten", dupa ce liderul rus a sosit in statul indian Goa, la un summit al tarilor membre BRICS - Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud.

Intre cele aproximativ 20 de acorduri semnate de cele doua tari se afla contracte de livrare de catre Moscova catre New Delhi a celui mai recent sistem de aparare antiaeriana.

India, primul importator mondial in domeniul Apararii, procedeaza la o actualizare a materialului sau militar care dateaza din epoca sovietica, in valoare de 100 de miliarde de dolari (81 de miliarde de euro), cu scopul de a-si proteja frontierele de Pakistan, inamicul sau jurat, si de o China tot mai increzatoare in puterile ei.

Modi a declarat ca acordurile ...citeste mai departe despre "Putin s-a dus in India sa vanda elicoptere, fregate, rachete si reactoare nucleare de miliarde de dolari" pe Ziare.com

#Putin vizita India, #Rusia rachete India , #Stiri International