Putin: Rusia era pregatita sa ridice nivelul alertei nucleare pentru Crimeea. Eram pregatiti sa murim

Duminica, 15 Martie 2015, ora 18:51
1521 citiri
Putin: Rusia era pregatita sa ridice nivelul alertei nucleare pentru Crimeea. Eram pregatiti sa murim

Rusia era pregatita sa-si puna armamentul nuclear in alerta in timpul tensiunilor de anul trecut din Peninsula ucraineana Crimeea, in contextul indepartarii de la putere a fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici, a declarat Vladimir Putin intr-un documentar difuzat duminica.

Comentariile pe care presedintele rus le face in acest documentar - difuzat duminica de televiziunea de stat - releva amploarea panicii care a cuprins Moscova in saptamanile ce au urmat indepartarii de la putere a lui Ianukovici, in februarie 2014, dupa luni de proteste de strada care deveneau tot mai violente, relateaza AP.

Dupa ce Ianukovici a fugit de la Kiev, aparand ulterior ulterior in Rusia, miscarea separatista s-a intensificat puternic in Crimeea, o peninsula la Marea Neagra cu populatie majoritar rusofona. Fortele ruse au preluat controlul asupra instalatiilor militare ucrainene din peninsula si a fost anuntat in pripa un refrendum asupra despartirii de Ucraina. Insa referendumul, denuntat ferm ...citeste mai departe despre "Putin: Rusia era pregatita sa ridice nivelul alertei nucleare pentru Crimeea. Eram pregatiti sa murim" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladimir putin crimeea, #Vladimir Putin arme nucleare Crimeea , #Stiri International