Putin rescrie istoria - Ce face pentru a redobandi controlul in Caucazul de Nord

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 22:28
1091 citiri
Putin rescrie istoria - Ce face pentru a redobandi controlul in Caucazul de Nord
Foto: Newweek/Mikhail Mordasov

Presedintele rus, Vladimir Putin, si-a intors mai nou privirea catre Derbent, un oras din Daghestan, Caucazul de Nord, pe care-l intareste, modernizeaza si a carui istorie o rescrie, manat de interese proprii. Sub pretexte adesea inventate, acesta isi doreste, in realitate, sa recapete influenta pierduta in aceasta zona.

In lumea ideala (si inchipuita) a lui Putin, Derbent va straluci ca o nestemata in Caucazul de Nord. Va fi un centru istoric, un nod al pacii intr-un loc in care islamul si crestinismul se intalnesc, remarca Newsweek.

In lumea reala, istoria orasului este turbulenta, aici amenintarea islamista fiind reala si crescanda. In plus, coruptia e la ea acasa, la fel si pedepsirea "criticilor".

Chiar si asa, Putin a alocat peste 30 de milioane de euro unui proiect mamut de renovare in Derbent, pentru a-si vedea visul cu ochii. Planul a fost demarat in urma cu doi ani. In septembrie 2015 s-au sarbatorit cei 2.000 de ani de existenta ai orasului - desi in urma cu 40 de ...citeste mai departe despre "Putin rescrie istoria - Ce face pentru a redobandi controlul in Caucazul de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin Derbent interese, #Putin interese Caucaz Nord, #Putin influenta Daghestan, #Putin sfera influenta Caucaz, #modernizare Derbent interese , #Stiri International