Putin reactioneaza la victoria lui Macron: Vrea "depasirea neincrederii reciproce"

Luni, 08 Mai 2017, ora 14:18
1567 citiri
Putin reactioneaza la victoria lui Macron: Vrea "depasirea neincrederii reciproce"
Foto: Twitter/President of Russia

Presedintele rus, Vladimir Putin, l-a indemnat luni pe presedintele ales Emmanuel Macron la "depasirea neincrederii reciproce", cu scopul de a lupta impreuna impotriva "amenintarii tot mai mari a terorismului si extremismului violent".

"Cetatenii francezi au avut incredere in dumneavoastra sa conduceti tara intr-o perioada dificila pentru Europa si intreaga comunitate internationala", scrie presedintele rus intr-un mesaj de felicitare facut public de Kremlin, relateaza AFP.

"In aceste conditii, este deosebit de important sa depasim neincrederea reciproca si sa ne unim fortele in vederea asigurarii stabilitatii si securitatii internationale", indeamna seful statului rus.

Liderul de la Kremlin se declara pregatit sa coopereze cu Macron in mod constructiv intr-o serie de probleme, potrivit agentiei ruse de presa Interfax, citata de The Associated Press.

Franta critica dur si exercita presiuni asupra Rusiei din cauza sustinerii pe care Putin i-o acorda omologului sau sirian Bashar al-Assad in razboiul cvil sirian si a rolului rus in conflictul armat din estul Ucrainei.

Candidata infranta in alegerile prezidentiale a Frontului National Marine Le Pen a indemnat in campanie la o consolidare a relatiei cu Moscova, in timp ce Macron probabil ca va mentine presiunile asupra Rusiei, mai scrie sursa.

Putin si Le Pen s-au intalnit in martie la Kremlin. Iata despre ce au discutat ei atunci si ce declara candidata la presedintie dupa aceasta vizita.

Macron a intrat deja in razboi cu Rusia dupa ce a refuzat sa acrediteze reporteri rusi

Hackerii care i-au vizat pe Merkel si Clinton l-au luat in vizor pe Macron. Ar avea legaturi cu Moscova ...citeste mai departe despre "Putin reactioneaza la victoria lui Macron: Vrea "depasirea neincrederii reciproce"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin victorie Macron alegeri, #Kremlin reactie alegeri Franta, #victorie Macron reactie Rusia, #reactii Macron castigat alegeri , #Stiri International