Putin, pentru NBC: Hackeri americani ar fi putut inscena amestecul Rusiei in alegerile din SUA (Video)

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 18:08
877 citiri
Putin, pentru NBC: Hackeri americani ar fi putut inscena amestecul Rusiei in alegerile din SUA (Video)
Foto: captura NBC

Hackeri americani ar fi putut sa "planteze" probe false potrivit carora Rusia s-ar fi amestecat in alegerile prezidentiale americane, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, potrivit NBC News, relateaza Reuters.

Oficiali americani in domeniul informatiilor au acuzat Rusia de faptul ca a incercat sa se amestece in alegerile americane prin piratarea Partidului Democrat, cu scopul de a influenta scrutinul in favoarea lui Donald Trump, o acuzatie pe care Kremlinul a respins-o in mai multe randuri.

Intr-un interviu acordat lui Megyn Kelly de la emisiunea NBC News Sunday Night, din care au fost publicate fragmente, Putin declara ca hackeri din Statele Unite ar fi putut sa faca asa incat sa arate ca Rusia s-a aflat in spatele atacului, din motive politice.

"Hackeri pot fi oriunde. Ei pot sa fie in Rusia, in Asia... inclusiv in America, America Latina", declara Putin.

"Apropo, pot exista hackeri si in Statele Unite, care, foarte abil si profesionist, au aruncat vina, asa cum spunem noi, asupra Rusiei", spune liderul de la Kremlin.

"Va puteti imagina asa ceva? In toiul luptei politice. Potrivit anumitor calcule, a fost convenabil ca ei sa divulge aceste informatii, asa ca le-au divulgat, citand Rusia. Va puteti imagina asa ceva? Eu pot", insista Putin.

Putin a declarat, vineri, la Forumul International de la Sankt Petersburg, ca aceste acuzatii de piraterie sunt niste simple "barfe care fac rau" si ca orice probe evocate de catre serviciile americane de informatii ar fi putut sa fie falsificate. ...citeste mai departe despre "Putin, pentru NBC: Hackeri americani ar fi putut inscena amestecul Rusiei in alegerile din SUA (Video)" pe Ziare.com

#Putin hackeri Rusia alegeri SUA , #Stiri International