Putin merge la Budapesta. UE, ingrijorata de apropierea dintre Rusia si Ungaria

Luni, 16 Februarie 2015, ora 18:40
1388 citiri
Putin merge la Budapesta. UE, ingrijorata de apropierea dintre Rusia si Ungaria
Foto: Valdai Club

Presedintele rus, Vladimir Putin, intreprinde o vizita, marti, la Budapesta, unde se va intalni cu premierul Viktor Orban. Vizita este privita cu atentie de la Bruxelles, in conditiile in care Uniunea Europeana este ingrijorata de apropierea tot mai mare dintre Moscova si Budapesta.

Conferinta de presa dintre cei doi lideri este asteptata la ora locala 17.00, si este de asteptat ca acestia sa semneze si unele documente, insa natura acestora este deocamdata incerta. Ministrul ungar de Externe si Comert, Peter Szijjarto, a apreciat ca vizita lui Putin poate fi cruciala din punctul de vedere al securizarii livararilor de energie Ungariei, scrie DailyNews Hungary.

Rusia va ramane un jucator-cheie in asigurarea necesarului de energie Europei si este "de neconceput pentru noi sa nu ne consultam regulat", a spus acesta.

Rusia este al treilea partener comercial al Ugariei si recenta scadere a schimburilor comerciale a avut un "impact foarte grav" asupra economiei ungare, asa ca vizita ...citeste mai departe despre "Putin merge la Budapesta. UE, ingrijorata de apropierea dintre Rusia si Ungaria" pe Ziare.com

#Putin vizita Budapesta, #Putin vizita Orban , #Stiri International