Putin: Kievul e intr-o fundatura, e o mare catastrofa

Luni, 09 Februarie 2015, ora 08:34
1364 citiri
Putin: Kievul e intr-o fundatura, e o mare catastrofa
Foto: Twitter/Erin Cunningham

Presedintele rus, Vladimir Putin, este de parere ca regimul de la Kiev trebuie sa inceteze operatiunea militara din estul Ucrainei si sa inceteze sa mai puna presiune pe regiunile aflate sub controlul rebelilor.

Intr-un interviu acordat presei egiptene inainte de vizita de doua zile la Cairo, ce incepe luni, Putin a avertizat ca Guvernul de la Kiev se afla intr-o "fundatura plina de catastrofe", scrie Reuters.

Interviul a fost acordat inainte de discutiile cu liderii europeni la Minsk, de miercuri, convenite in urma vizitei presedintelui francez, Francois Hollande, si cancelarului german, Angela Merkel, la Moscova. Putin nu da insa semne ca si-a relaxat pozitia fata de criza ucraineana.

"Cea mai importanta conditie pentru stabilizarea situatiei este incetarea imediata a focului si incetarea asa-zisei operatiuni anti-teroriste, in fapt punitiva, din sud-estul Ucrainei", a afirmat Putin.

"Incercarile Kievului de a exercita presiuni economice asupra Donbasului (regiunea care ...citeste mai departe despre "Putin: Kievul e intr-o fundatura, e o mare catastrofa" pe Ziare.com

#Putin Kiev operatiune militara, #Putin Ucraina catastrofa , #Stiri International