Putin il avertizeaza pe Trump privind Coreea de Nord: Riscati un conflict la scara larga

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 14:00
1252 citiri

Presedintele rus Vladimir Putin avertizeaza administratia de la Washington ca ostilitatile dintre SUA si Coreea de Nord risca sa degenereze intr-un "conflict la scara larga" si sustine ca situatia poate fi remediata doar prin discutii directe intre partile implicate.

"Este esential ca problemele din regiune sa fie rezolvate prin dialog direct intre toate partile, fara impunerea unor conditii prealabile. Provocarile, presiunea si retorica belicoasa si ofensiva nu duc nicaieri", scrie Putin pe site-ul oficial al Kremlinului, potrivit Independent.

La randul sau, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat ca Washingtonul, nu Phenianul, ar trebui sa initieze discutii constructive pentru a detensiona relatiile dintre cele doua tari.

Citeste mai mult:

Rusia avertizeaza SUA: Noi sanctiuni pentru Coreea de Nord ar fi contraproductive si periculoase

Situatia s-a deteriorat atat de tare incat s-a ajuns in pragul unui "conflict la scara larga", continua Putin. Recent, bombardiere cu capacitate nucleara ale Rusiei au zburat deasupra Peninsulei Coreene intr-o demonstratie de forta.

"In opinia Rusiei, calculele conform carora este posibil sa opresti programul nuclear al Coreei de Nord exclusiv prin exercitarea de presiune asupra Phenianului sunt eronate si zadarnice", mai scrie Putin.

Avertizarile presedintelui rus vin in urma unui nou exercitiu nuclear al Coreei de Nord, care a lansat recent o racheta deasupra Japoniei.

Coreea de Nord a lansat o racheta care a trecut pe deasupra Japoniei: Cetatenii au fost treziti din somn de alarma atomicaReactia Moscovei dupa ce Coreea de Nord a tras o racheta peste JaponiaTrump reactioneaza dur dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta deasupra Japoniei: Toate optiunile sunt pe masaArmata americana a facut simulari de atac nuclear. Trump refuza orice dialog cu Coreea de Nord: Nu asta e solutia!Soldatilor nord-coreeni li s-ar cere sa fure si sa manance porumb crud, pentru ca razboiul e iminentRiscul unui razboi nuclear cu Coreea de Nord este mai mare ca niciodataCoreea de Nord invoca dreptul la autoaparare si anunta ca va continua testele ...citeste mai departe despre "Putin il avertizeaza pe Trump privind Coreea de Nord: Riscati un conflict la scara larga" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vladimir Putin SUA Coreea Nord, #Vladimir Putin Coreea Nord program nuclear , #Stiri International