Putin: Cu Rusia nu trebuie sa se vorbeasca in limbajul ultimatumurilor

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 22:16
1086 citiri
Putin: Cu Rusia nu trebuie sa se vorbeasca in limbajul ultimatumurilor
Foto: site Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri SUA ca iau la nivel global decizii ce imping lumea intr-o noua cursa a inarmarii ce poate provoca un nou razboi rece, el facand astfel aluzie si la scutul american antiracheta.

"Nu conflictele locale, ci decizii precum retragerea unilaterala a SUA din tratatul ABM (privind apararea antiracheta) sunt cele care pot conduce la un razboi rece", a spus liderul rus in timpul unei conferinte de presa sustinute la Forumul economic de la Sankt Petersburg, consemneaza agentiile Reuters si EFE.

In opinia lui Putin, o posibila denuntare a tratatului ABM de catre SUA "ar schimba sistemul global de securitate", fapt ce va influenta si conflictele regionale din lumea intreaga, "pentru ca partile beligerante gasesc intotdeauna arme, lucru de asemenea valabil pentru regiunile din estul Ucrainei".

Putin ameninta statele din scutul antiracheta: Ne vom ...citeste mai departe despre "Putin: Cu Rusia nu trebuie sa se vorbeasca in limbajul ultimatumurilor" pe Ziare.com

#Putin Razboi Rece, #Putin ultimatum Rusia , #Stiri International