Putin, fara contracandidat la alegeri. Comisia electorala din Rusia a respins candidatura lui Alexei Navalnii

Luni, 25 Decembrie 2017, ora 18:51
872 citiri

Comisia electorala centrala din Rusia a decis luni ca principalul opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnii, nu poate candida la alegerile prezidentiale de anul viitor din cauza unei condamnari penale.

Navalnii, care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de deturnare de fonduri, sustine ca este vorba de un dosar motivat politic, scrie Reuters. Interdictia privind candidatura sa la alegerile din martie a fost votata in cadrul comisiei electorale de 12 membri din 13.

In urma acestei decizii, Navalnii a lansat un apel la boicotarea scrutinului, potrivit AFP.

Sondajele privind viitoarele alegeri prezidentiale din Rusia indica o victorie lejera a lui Putin, ceea insemna ca acesta ar putea ramane la putere pana in 2024.

Navalnii, in varsta de 41 de ani, a ajuns de trei ori anul acesta in spatele gratiilor, fiind acuzat de incalcarea legii dupa ce a organizat mai multe intruniri si mitinguri.

Omul care ii da multe batai de cap lui Putin inainte de prezidentialele din Rusia

C.S.... citeste mai departe despre "Putin, fara contracandidat la alegeri. Comisia electorala din Rusia a respins candidatura lui Alexei Navalnii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexei Navalnii candidatura respinsa, #Alexei Navalnii Vladimir Putin , #Stiri International