Putin apara dreptul Iranului de a avea activitate nucleara

Marti, 10 Februarie 2015, ora 08:24
1034 citiri
Putin apara dreptul Iranului de a avea activitate nucleara
Foto: Xinhua

Presedintele rus Vladimir Putin apara dreptul Iranului de a avea o activitate nucleara pasnica, ce include si imbogatirea uraniului.

Intr-un interviu publicat luni de un cotidian egiptean, inainte de vizita lui Putin la Cairo, liderul de la Kremlin afirma ca pozitia Rusiei "se bazeaza pe credinta ca Iranul are dreptul la o activitate nucleara pasnica, inclusiv imbogatirea uraniului, evident sub controlul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) ", scrie publicatia iraniana Tehran Times.

Putin a tinut sa sublinieze cat de implicata este Rusia in negocierile internationale privind programul nuclear iranian: "Pot sa spun fara nicio exagerare ca Rusia are o contributie semnificativa la rezolvarea situatiei din jurul programului nuclear iranian".

"Nu a fost o sarcina usoara sa ii convingem pe partenerii nostri din formatul de negociere P5+1 sa fie de acord cu aceasta abordare. La inceput, am cerut continuu partilor implicate sa se aseze la masa negocierilor si sa ...citeste mai departe despre "Putin apara dreptul Iranului de a avea activitate nucleara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin Iran negocieri program nuclear, #Putin Iran drept program nuclear , #Stiri International