Putin, acuzat ca a ordonat "personal" arestarea lui Litvinenko

Duminica, 02 August 2015, ora 07:50
1053 citiri
Putin, acuzat ca a ordonat "personal" arestarea lui Litvinenko
Foto: YouTube

Avocatul sotiei si fiului lui Aleksandr Litvinenko, un fost spion rus asainat la Londra in 2006, a profitat de pledoaria sa finala in cadrul anchetei publice pentru a-l acuza pe presedintele rus Vladimir Putin ca a "ordonat personal asasinarea" acestuia.

Rusia a denuntat, fara nicio surpriza, ancheta publica efectuata de catre un judecator britanic, deschisa in ianuarie si care s-a incheiat vineri. Acum judecatorul Robert Owen urmeaza sa-si prezinte concluziile pana la sfarsitul anului, relateaza Le Monde in pagina electronica.

Potrivit avocatului familiei Litvinenko, Ben Emmerson, scrie The Guardian, exista suficiente probe cu privire la implicarea directa a presedintelui rus - si anume faptul ca poloniul este de origine ruseasca si legaturile unuia dintre acuzati, Andrei Lugovoi, cu Putin, constand in faptul ca ambii au facut parte din KGB (serviciile secrete ruse, care au devenit intre timp FSB).

Potrivit BBC, Ben Emmerson a declarat in finalul pledoariei ca ...citeste mai departe despre "Putin, acuzat ca a ordonat "personal" arestarea lui Litvinenko" pe Ziare.com

#asasinat Litvinenko ordonat Putin, #Putin acuzat asasinat Litvinenko , #Stiri International