Putin a vrut Rusia in NATO: I-am spus lui Bill Clinton si n-a fost impotriva. Ce zice acum de aderare (Video)

Marti, 13 Iunie 2017, ora 14:38
990 citiri
Putin a vrut Rusia in NATO: I-am spus lui Bill Clinton si n-a fost impotriva. Ce zice acum de aderare (Video)
Foto: Twitter/Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca i-a sugerat fostului presedinte american Bill Clinton sa ia in considerare posibilitatea ca Rusia sa adere la NATO.

Declaratia a fost facuta intr-un interviu acordat regizorului american Oliver Stone, The Putin Interviews, in patru episoade, care a inceput sa fie difuzat luni seara de postul american de televiziune Showtime (grupul CBS), relateaza agentia de presa TASS.

"Imi amintesc una din ultimele noastre intalniri cu presedintele Bill Clinton pe cand era seful administratiei americane. El a venit la Moscova si in cadrul discutiilor am spus: 'Poate ar fi de luat in considerare varianta ca Rusia sa poata adera la NATO". Clinton mi-a raspuns: "Ei bine, eu nu sunt impotriva", a evocat Putin, adaugand ca in acel moment "intreaga delegatie americana a devenit foarte nervoasa".

La propunerea lui Oliver Stone ca Rusia sa adere in prezent la NATO, presedintele rus a izbucnit in ras.

"Intelegeti de ce partenerii nostri au devenit nervosi? Pentru ca in cazul in care Rusia ar adera la NATO, ea va avea intotdeauna propria voce. Noi nu vom permite sa fim manipulati, dar asa ceva prietenii nostri americani nici in gand nu admit", a spus seful statului rus.

El a calificat NATO drept un instrument de politica externa al SUA, in care nu exista "aliati", ci doar "vasali", potrivit TASS.

"Atunci cand o tara devine membra a NATO, ii este dificil sa reziste la presiunile din partea unei astfel de tari mari ca SUA, liderul NATO. Si pe teritoriul acesteia poate sa apara usor orice - si un sistem de aparare antiracheta, si noi baze militare si, daca este necesar, si noi sisteme ofensive", a spus Putin, adaugand ca in acest context Moscova se vede constransa sa ia contramasuri.

"De ce reactionam atat de acut la extinderea NATO? (...) Ce ne preocupa? Suntem ingrijorati cu privire la practica de luare a deciziilor (in Alianta). Stim cum se face", a afirmat liderul rus.

Referitor la extinderea NATO, presedintele Vladimir Putin a declarat ca intelegerea dintre Moscova si Occident pentru ca Alianta sa nu se extinda spre Est trebuia sa fie scrisa pe hartie.

Potrivit lui Putin, "cand s-a decis problema reunificarii Germaniei si retragerea ulterioara a trupelor sovietice din Europa de Est, atunci si oficiali americani si secretarul general al NATO de la acea vreme afirmau la unison ca de un lucru Uniunea Sovietica poate fi sigura - frontiera de est a NATO nu va fi impinsa mai departe de frontiera de est a Republic ...citeste mai departe despre "Putin a vrut Rusia in NATO: I-am spus lui Bill Clinton si n-a fost impotriva. Ce zice acum de aderare (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin aderare Rusia NATO, #Putin interviu Oliver STone video , #Stiri International