Putin a ratificat acordul privind crearea unui fond comun de rezerva pentru tarile BRICS

Duminica, 03 Mai 2015, ora 18:52
1142 citiri
Putin a ratificat acordul privind crearea unui fond comun de rezerva pentru tarile BRICS
Foto: Twitter/Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a ratificat sambata acordul cu privire la crearea unui fond comun de rezerva pentru statele emergente din cadrul BRICS - Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud.

Textul a fost deja semnat in iulie de catre cele cinci tari. Fondul urmeaza sa fie dotat cu 100 de miliarde de dolari (89,2 milioane de euro), relateaza site-ul 20min.ch.

"Acordul cu privire la crearea unui fond comun de rezerva de schimb pentru tarile membre BRICS este ratificat", a anuntat Kremlinul intr-un document citat de agentia RIA Novosti. Acordul a fost parafat de catre cele cinci tari la Fortaleza, in Brazilia, in 2014.

Rusia intentioneaza sa participe cu suma de 18 miliarde de dolari (peste 16 miliarde de euro), la fel ca India si Brazilia, dar cu mult mai putin decat cele 41 de miliarde de dolari (36,6 miliarde de euro) promise de catre China. Fondul urmeaza sa fie completat de catre Africa de Sud cu cinci miliarde de dolari (4,4 miliarde de ...citeste mai departe despre "Putin a ratificat acordul privind crearea unui fond comun de rezerva pentru tarile BRICS" pe Ziare.com

#Putin acord fond comun BRICS, #Putin acord BRICS, #tari bani acord BRICS , #Stiri International