Purtatorul de cuvant al lui Trump a spus ca nici Hitler nu a fost asa rau ca Assad

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 08:11
2617 citiri

Purtatorul de cuvant al lui Donald Trump l-a comparat pe presedintele Siriei, Bashar al-Assad, cu Adolf Hitler si a starnit un val de indignare. Apoi, a cerut scuze.

Sean Spicer a declarat ca dictatorul nazist nu a utilizat niciodata arme chimice, insa comentariile sale au atras critici acide pe retelele sociale, intrucat purtatorul de cuvant a "uitat" despre gazarea a milioane de evrei in lagarele de concentrare, transmite Reuters.

Spicer a facut declaratia socanta in timp ce discuta cu jurnalistii despre atacul chimic soldat cu 87 de morti din provincia Idlib. Washingtonul a aruncat vina pentru atacul chimic sangeros pe fortele fidele presedintelui Bashar-al-Assad.

"Am avut pe cineva atat de josnic ca Hitler, care nu s-a coborat niciodata la utilizarea armelor chimice", a declarat Spicer atunci cand a fost intrebat despre alianta dintre Moscova si Damasc.

Regimul nazist a ucis 6 milioane de evrei in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cei mai multi si-au pierdut viata in camerele de gazare care functionau la scara industriala in lagarele de concentrare din Europa.

"Cred ca atunci cand ajungi sa utilizeze gaz sarin, atunci avem un nu... el nu a utilizat gazul impotriva propriilor sai oameni asa cum face Assad", a completat Spicer.

Ulterior, purtatorul de cuvant a cerut scuze pentru acel comentariu nepotrivit.

"A fost o greseala. Nu trebuia sa fac asta si nu voi mai face asta. A fost nepotrivit si insensibil", a declarat Spicer intr-un interviu acordat CNN.

Declaratia purtatorului de cuvant prezidential a starnit un val de indignare imediat, mai ales pentru ca a avut loc in timpul pastelui evreiesc, iar unele grupuri l-au acuzat ca minimalizeaza crimele lui Hitler.

Casa Alba nu a reactionat fata de comentariile nepotrivite facute de Sean Spicer, a carui demisie a fost ceruta inclusiv de catre liderul democrat din Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi.

Citeste si Trump se instaleaza la Casa Alba cu o parada de zile mari, dar nu toti vad cu ochi buni evenimentul: E ca si cum as arunca cu trandafiri in Hitler! ...citeste mai departe despre "Purtatorul de cuvant al lui Trump a spus ca nici Hitler nu a fost asa rau ca Assad" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sean Spicer Assad Trump , #Stiri International