Protestele din Turcia nu puteau ramane fara urmari: Zeci de persoane au fost retinute

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 15:40
2711 citiri

Politia turca a retinut 38 de persoane la Istanbul in legatura cu protestele de strada pasnice care au avut loc, duminica, dupa referendumul pentru extinderea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Mesut Gecgel, una dintre persoanele retinute in raidurile care au avut loc dimineata devreme, a scris pe Twitter ca el a fost vizat de politie pentru ca ar fi incitat oamenii sa protesteze si pentru declaratiile sale ca rezultatele au fost nelegitime, transmit ziarul de opozitie Birgun si activisti citati de agentia DPA.

Citeste si A murit democratia in Turcia? Ce urmeaza dupa referendumul castigat la limita de presedintele Erdogan

Premierul turc Binali Yildirim avertizase in cursul diminetii de miercuri ca a contesta in justitie rezultatele referendumului de duminica privind atribuirea de prerogative sporite presedintelui Tayyip Recep Erdogan este un drept, dar nu si apelurile celor care cheama oamenii in strada la actiuni de protest.

Vezi si:

Erdogan a castigat super-puteri la referendum: Zeci de mii de turci il sarbatoresc in strada. Germania face apel la calmDupa ce s-a vazut cu super-puteri, Erdogan vrea referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea ...citeste mai departe despre "Protestele din Turcia nu puteau ramane fara urmari: Zeci de persoane au fost retinute" pe Ziare.com

#Turcia retinuti referendum, #retinuti proteste Turcia referendum, #protestari retinuti Turcia , #Stiri International