Proteste violente in Paris de Ziua Muncii: Trei politisti au fost raniti - Manifestantii au aruncat cocktailuri Molotov (Video)

Luni, 01 Mai 2017, ora 20:01
625 citiri
Proteste violente in Paris de Ziua Muncii: Trei politisti au fost raniti - Manifestantii au aruncat cocktailuri Molotov (Video)
Foto: Twitter/Quotidien Libre

Autoritatile franceze au anuntat luni dupa-amiaza ca cel putin trei politisti au fost raniti, inclusiv un ofiter ce prezinta arsuri grave, in urma violentelor care au izbucnit intre fortele de ordine si protestatari la un miting organizat de Ziua Muncii la Paris.

Protestatarii au iesit in strada pentru a-i contesta pe ambii candidati din al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in vreme ce alte mitinguri pasnice se desfasoara in acelasi timp in Capitala Frantei, relateaza The Telegraph si Reuters.

Sute de tineri mascati au aruncat cu bombe artizanale spre fortele de securitate, care au raspuns cu gaze lacrimogene. De asemenea, patru tineri au fost arestati pentru "detinere de arme interzise".

"Trei ofiteri au fost raniti, iar unul este in stare grava cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov", a declarat un reprezentant al fortelor de ordine.

De asemenea, reprezentantii sindicatului politistilor au condamnat faptul ca protestatarii au iesit in strada pentru a distruge lucruri, nu pentru a demonstra pasnic. Imagini video postate pe retelele de socializare i-au suprins pe politisti in timp ce inconjurau aproximativ 150 de protestatari violenti, care au incercat sa pertube o demonstratie pasnica din piata Bastillia.

#LePenNon #1ermai #manif1ermai Des detonations retentissent par dizaine a Bastille... pic.twitter.com/fmnA6CZZYd- Quotidien Libre (@QuotidienLibre) 1 mai 2017

Peste 9.000 de politisti si soldati au fost trimisi pentru a patrula pe strazile Parisului, avand misiunea de a mentine ordinea la demonstratiile organizate cu ocazia Zilei Muncii.

Macron avertizeaza: UE trebuie sa se reformeze, altfel va avea parte de Frexit!

Tinerii contesta ambii candidati la alegerile prezidentiale

Unii sindicalisti au incercat sa transforme demonstratiile traditionale intr-un eveniment de solidaritate nationala impotriva Frontului National.

Insa tinerii protestatari ii contesta pe ambii candidati care au ajuns in al doilea tur al alegerilor prezidentiale si au amenintat ca nu vor recunoaste rezultatele scrutinului, continuand in schimb protestele violente in intreaga Franta.

"Nici ciuma, nici holera", au scandat acestia din urma pe strazile Parisului.

Marine Le Pen reprezinta pentru multi un simbol al rasismului si xenofobiei, in vreme ce Emmanuel Macron are o politica economica considerata prea liberala si este criticat pentru cariera sa de bancher la Rothschild.

Intre timp, cei doi candidati la alegerile prezidentiale se p ...citeste mai departe despre "Proteste violente in Paris de Ziua Muncii: Trei politisti au fost raniti - Manifestantii au aruncat cocktailuri Molotov (Video)" pe Ziare.com

#proteste Paris 1 mai, #proteste Paris Ziua Muncii, #violente proteste Paris, #proteste Paris raniti, #proteste Paris, #1 mai 2017 , #Stiri International