Proteste violente in Germania in ajunul Summitului G20: Politia a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 09:37
1251 citiri
Proteste violente in Germania in ajunul Summitului G20: Politia a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa
Foto: Arhiva Pixabay

Politia a intervenit in noaptea de marti spre miercuri la Hamburg, in Germania, cu jeturi de apa si gaze lacrimogene pentru a dispersa mai multe adunari ilegale ale unor opozanti fata de summitul G20 prevazut a avea loc in oras.

In contextul protestelor mai multor sute de persoane, fortele de ordine au evacuat mai intai manifestanti care au instalat o tabara de corturi pentru a-si petrece noaptea intr-un parc din cartierul Altona din oras, conform politiei locale si media, relateaza AFP.

"Nu este o adunare legala, ci o tabara ilegala intr-un parc", a precizat un purtator de cuvant al politiei.

Putin mai tarziu, inainte de miezul noptii, fortele de ordine au folosit jeturi de apa si gaze lacrimogene pentru a dispersa adunari cu cateva sute de persoane care, in diverse locuri, au inceput sa blocheze strazi, in special in cartierul St. Pauli.

O persoana a fost retinuta, iar un trecator, care nu era implicat in manifestatie, a fost ranit usor, conform unui mesaj pe Twitter al politiei locale.

Duminica au avut loc de asemenea incaierari din aceleasi motive.

The German state tries to prevent actions against the #G20 by evacuating all protest camps in #Hamburg

Are they so scared of #NoG20? pic.twitter.com/CaymcoYEyk- Souidos (@Souidos) July 4, 2017

Instalarea protestatarilor in oras face obiectul unei lupte judiciare de mai multe saptamani. Desi manifestatii au primit pana acum permisiunea sa isi instaleze o tabara de baza, nu au primit insa si dreptul de a-si petrece noaptea acolo.

In total, organizatorii se asteapta, pe parcursul mai multor zile, la peste 100.000 de manifestanti anti-G20 la Hamburg, intre care cateva mii de extremisti de stanga pregatiti pentru ciocniri, conform politiei.

Aproximativ 20.000 de politisti au fost desfasurati pentru a asigura securitatea liderilor la summit, prevazut pentru vineri si sambata.

Cum se vor intelege Putin si Merkel la Summitul G20 de la Hamburg?

Aproape 8.000 de protestatari violenti se vor aduna la summitul G20, avertizeaza autoritatile ...citeste mai departe despre "Proteste violente in Germania in ajunul Summitului G20: Politia a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa" pe Ziare.com

#manifestanti Hamburg, #manifestanti summitul G20 , #Stiri International