Proteste violente in Franta, noapte de noapte - zeci de persoane arestate

Joi, 09 Februarie 2017, ora 14:40
2903 citiri
Proteste violente in Franta, noapte de noapte - zeci de persoane arestate
Foto: Captura video YouTube

Ciocniri violente au avut loc, miercuri noapte, in Paris si alte cinci orase invecinate. Deja astfel de evenimente au devenit comune din 2 februarie, cand un tanar de culoare a fost batut si chiar abuzat de mai multi politisti.

Numai miercuri noapte 26 de persoane au fost arestate, arata CNN.

Cele mai multe acte de violenta au avut loc in Seine-Saint-Denis, la nord-est de Paris, unde mare parte din populatie e formata din imigranti. Aici au fost facute toate cele 26 de arestari.

La cativa kilometri distanta, langa statia de metrou Menilmontant, in Paris, cateva sute de oameni au protestat fata de actele de violenta ale politistilor.

Cu o noapte inainte, 17 persoane fusesera arestate in Aulnay-sous-Bois, dupa ce protestatarii au incendiat mai multe cosuri de gunoi si chiar au dat foc unor vehicule.

Atmosfera e tensionata din 2 februarie, cand un tanar de 22 de ani, numit de presa doar Theo, a fost batut de patru politisti. Unul dintre acestia chiar l-a abuzat sexual, folosind bastonul de cauciuc din dotare.

Toti cei patru vor raspunde pentru actele lor in justitie. Unul dintre ei a fost acuzat inclusiv de viol.

Momentan, Theo este internat in spital. Acesta a facut apel, de pe patul de spital, la calm, afirmand ca violentele nu au cum sa-l ajute, ci doar actul de justitie. Tanarul a fost vizitat, zilele trecute, chiar de presedintele Francois Hollande.

Ciocniri violente cu politia au avut loc si in urma cu un an. ...citeste mai departe despre "Proteste violente in Franta, noapte de noapte - zeci de persoane arestate" pe Ziare.com

#violente Franta, #violente Paris, #violenta politisti Franta, #imigranti Paris Politie , #Stiri International