Proteste violente fata de extrema dreapta in Germania - 400 de persoane au fost arestate

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 17:27
693 citiri
Proteste violente fata de extrema dreapta in Germania - 400 de persoane au fost arestate
Foto: Captura video Deutsche Welle

Sute de manifestanti de extrema-stanga au incercat sa impiedice oamenii sa intre la o conferinta a miscariii de extrema-dreapta AfD, organizata la Stuttgard, si s-au luat la bataie cu fortele de ordine, iar 400 de oameni au fost arestati.

Potrivit politiei, manifestantii au aruncat cu petarde si au dat foc la cauciucuri, relateaza Russia Today, citata de News.ro.

Partidul Alternative fur Deutschland (AfD) urmeaza sa se prezinte drept o formatiune antiislamica in cursul mitingului. AfD cere interzicerea valului islamic burqa si a minaretelor in Germania.

In pofida protestelor, conferinta a inceput la ora planificata. Partidul urmeaza sa aprobe un manifest inainte de alegerile generale de anul viitor. Printre propuneri se numara renuntarea la euro si reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Exista, insa, diviziuni in partid, inclusiv intre conducere si membrii mai moderati.

Some 1000 ...citeste mai departe despre "Proteste violente fata de extrema dreapta in Germania - 400 de persoane au fost arestate" pe Ziare.com

#proteste violente Germania, #arestari proteste Germania , #Stiri International