Proteste masive in Marea Britanie fata de decretul lui Trump privind imigratia (Video)

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 23:31
5883 citiri
Proteste masive in Marea Britanie fata de decretul lui Trump privind imigratia (Video)
Foto: Twitter / Euan Ingram

Mii de oameni au iesit in strada, luni seara, in Marea Britanie pentru a-i cere presedintelui american Donald Trump sa anuleze ordinul care le interzice cetatenilor din sapte tari musulmane sa calatoreasca in Statele Unite, relateaza BBC News si ITV.

La Londra, mii de persoane s-au strans in fata sediului Guvernului, de pe Downing Street, la apelul scriitorului si jurnalistului Owen Jones, dupa ce premierul a anuntat ca nu va anula invitatia pentru o vizita de stat adresata lui Trump.

Peste 25.000 de oameni au anuntat pe Facebook ca iau parte la protestul din capitala Regatului Unit.

Printre cei care au luat cuvantul s-a numarat oficialii laburisti Ed Milliband si Shami Chakrabarti si cantareata Lily Allen.

Charlotte Winstone, in varsta de 22 de ani, regizor de teatru, a explicat ca protesteaza pentru nu ii vine sa creada ca asa ceva se poate intampla in 2016. "Oameni care au primit legal dreptul de a fi in SUA, oameni (...) cu vize, sunt tinuti impotriva vointei lor, totul din cauza urii unui barbat", a spus ea.

"Cu totii am auzit la lectiile de istorie despre persecutarea evreilor in Germania nazista, considerand ca, daca s-ar intampla acum, am putea sa o oprim. Aceasta este ocazia noastra sa ne asiguram ca nu se va intampla din nou asa ceva", a adaugat ea.

Manifestatii au loc si la Manchester, unde s-au strans circa 3.000 de oameni, dar si la Glasgow, Cardiff, Newcastle, Oxford si in alte circa 30 de orase si orasele.

La Oxford, Larry Sanders - fratele senatorului american Bernie Sanders - se numara printre cei care au iesit in strada. "Ca un american mandru, vreau sa fiu parte a acestei miscari impotriva rasismului lui Trump. Putem schimba lucrurile, daca lucram impreuna", a declarat el.

Intre timp, peste 1,4 milioane de oameni au semnat o petitie in care au cerut anularea vizitei de stat a presedintelui Donald Trump, desi Theresa May a anuntat ca aceasta nu este o optiune.

Surse citate de Sunday Times au afirmat ca Trump, care ar urma sa viziteze Regatul Unit la invitatia reginei, a refuzat sa discute cu printul Charles, pentru ca nu este de acord cu acesta in legatura cu incalzirea climatica, ceea ce ar fi generat tensiuni intre Washington si Londra.

Growing crowds in #Glasgow to protest the #MuslimBan Once again hugely proud to call this city home. Looking 4ward 2hearing @SandraWhiteSNP pic.twitter.com/0NxLuu08ND- Euan Ingram (@ingles85) January 30, 2017

...citeste mai departe despre "Proteste masive in Marea Britanie fata de decretul lui Trump privind imigratia (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Trump Anglia, #proteste Trumo imigranti , #Stiri International