Protestatarii s-au batut la Washington cu garzile de corp ale lui Erdogan: 9 raniti (Video)

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 14:30
1050 citiri
Protestatarii s-au batut la Washington cu garzile de corp ale lui Erdogan: 9 raniti (Video)
Foto: captura video Youtube

Noua persoane au fost ranite la un protest organizat in fata resedintei ambasadorului turc la Washington, fata de vizita presedintelui Recep Erdogan in Statele Unite, au anuntat pe Twitter Departamentul de Pompieri si Departamentul pentru Servicii Medicale de Urgenta.

Aproximativ 20 de manifestanti s-au strans in fata cladirii la cateva ore dupa ce presedintele turc s-a intalnit cu omologul sau american, la Casa Alba. Potrivit The Guardian, ar fi fost vorba de membri ai minoritatii armene, iar doi oameni au fost arestati.

"Protestam fata de politicile (lui Erdogan - n.red.) in Turcia, Siria si Irak", a spus Flint Arthur, din Baltimore, Maryland.

Arthur i-a acuzat pe membri ai echipei de securitate a lui Erdogan ca au atacat protestatarii de cel putin trei ori.

Un clip publicat pe Facebook de la manifestatie arata mai multi oameni acoperiti de sange.

"Cred ca pot recurge la acelasi tip de suprimare a protestelor si a libertatii de exprimare ca in Turcia", a spus Arthur.

"Ne-au oprit cateva minute (...), dar am ramas si am continuat sa manifestam impotriva regimului tiranic al lui Erdogan", a adaugat el.

Persoanele ranite au fost transportate la spitalul universitar George Washington.

Incidentele au avut loc in conditiile in care Trump l-a primit cu caldura pe Erdogan, un lider autoritar ale carui relatii cu administratia precedenta de la Casa Alba au fost tensionate.

"Am avut o relatie grozava si o vom face si mai buna", a spus Trump in Biroul Oval, alaturi de Erdogan.

Relatia dintre SUA si Turcia este complicata, cu atat mai mult cu cat Washingtonul refuza sa il extradeze pe clericului Fethullah Gulen, care locuieste in Pennsylvania si pe care Erdogan il acuza ca a orchestrat tentativa de lovitura de stat din iulie.

In plus, cele doua tari au diferende si in privinta deciziei lui Trump de a inarma militii kurde care contribuie la lupta impotriva Statului Islamic. Turcia considera aceste militii ca o prelungire a PKK, considerata grupare terorista in SUA, Turcia si Europa.

Trump le da arme kurzilor si risca sa piarda un aliat important in lupta cu Statul IslamicTurcia, mesaj ferm pentru Trump: Luati inapoi armele kurzilor, altfel nu va fi bine

Turcia, membru NATO, este un aliat vital in lupta impotriva Statului Islamic, permitand Statelor Unite sa foloseasca baza aeriana Incirlik in lupta impotriva gruparii teroriste.

Un grup de congresmeni republicani si democrati i-a scris, marti, lui Trump, cerand ...citeste mai departe despre "Protestatarii s-au batut la Washington cu garzile de corp ale lui Erdogan: 9 raniti (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bataie garzi corp Erdogan Washington, #garzi corp Erdogan bataie protestatari Erdogan , #Stiri International