Protest urias la Barcelona: 160.000 de spanioli au iesit in strada pentru a cere primirea urgenta a refugiatilor

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 20:36
840 citiri
Protest urias la Barcelona: 160.000 de spanioli au iesit in strada pentru a cere primirea urgenta a refugiatilor
Foto: Facebook / captura Spanish Revolution

Aproximativ 160.000 de oameni au iesit pe strazile Barcelonei, sambata, conform estimarilor politiei, pentru a cere Guvernului sa-si respecte promisiunile si sa primeasca mai multi refugiati si mai repede.

Spaniolii considera ca refugiatii nu reprezinta niciun pericol, insa vietile acestora sunt amenintate, asa ca au iesit in strada pentru a cere autoritatilor sa respecte cota impusa de Comisia Europeana in 2015, scrie Le Soir.

In total, Spania s-a angajat sa primeasca 17.680 de refugiati, insa pana acum primirea acestora s-a desfasurat cu mare greutate, provocand nemultumirea catalanilor, care sustin ca vor primi bucurosi cat mai multi refugiati care fug din calea razboaielor.

Primarul de stanga al Barcelonei, Ada Colau, i-a incurajat pe locuitori sa "umple strazile" orasului, al doilea ca marime din Spania, pentru acest mars al solidaritatii cu refugiatii, desfasurat sub sloganul "Vrem sa-i primim!" (Volem acollir, in catalana - n.red.).

Asi esta hoy Barcelona!!! Por la acogida de refugiados. #volemacollir pic.twitter.com/MECYnOB6Q3- Jordi Evole (@jordievole) February 18, 2017

...citeste mai departe despre "Protest urias la Barcelona: 160.000 de spanioli au iesit in strada pentru a cere primirea urgenta a refugiatilor" pe Ziare.com

#proteste Barcelona refugiati , #Stiri International