Protest violent într-un sat abandonat din Germania. Activiștii se opun exploatării cărbunelui VIDEO

Duminica, 15 Ianuarie 2023, ora 07:24
578 citiri
Protest violent într-un sat abandonat din Germania. Activiștii se opun exploatării cărbunelui VIDEO
Ciocnirile de sâmbătă dintre protestatari împotriva exploatării cărbunelui şi poliţişti FOTO DW (captură)

Ciocnirile de sâmbătă dintre protestatari împotriva exploatării cărbunelui şi poliţişti la intrarea în satul abandonat Lutzerath din vestul Germaniei s-au soldat cu răniţi de ambele părţi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru dpa.

Acesta nu a furnizat numărul răniţilor, gravitatea rănilor sau ce anume le-a cauzat.

De patru zile, poliţia acţionează pentru a elibera Lutzerath astfel încât localitatea să poată fi demolată pentru a face loc extinderii unei mine de cărbune în carieră deschisă. Poliţia a desfăşurat tunuri cu apă, bastoane şi spray-uri cu piper în timp ce încerca să respingă protestatarii care au organizat o mare demonstraţie în afara acestui cătun sâmbătă după-amiază.

Ce a mai rămas din Lutzerath a fost împrejmuit, dar un contingent de activişti continuă să rămână, mulţi dintre ei în căsuţe în copac.

În timp ce organizatorii au estimat numărul participanţilor la demonstraţie la 35.000, poliţia a numărat aproximativ 15.000 de persoane, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Aproximativ 1.000 dintre ei, majoritatea mascaţi, au exercitat o presiune considerabilă asupra cordoanelor de poliţişti de la marginea carierei şi la periferia satului, ceea ce a dus la folosirea bastoanelor şi a sprayurilor cu piper.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a subliniat că s-a recurs la tunuri cu apă şi forţă numai după ce protestatarii au refuzat să plece după ce fuseseră somaţi în mod repetat. Iniţial, nu a putut spune dacă au fost efectuate arestări.

Conform poliţiei, operaţiunile de degajare au fost suspendate sâmbătă seara şi urmează să fie continuate duminică. Până la căderea nopţii, situaţia s-a calmat, potrivit unui reporter dpa de la faţa locului, mulţi dintre participanţii la protest plecând. ...citeste mai departe despre "Protest violent într-un sat abandonat din Germania. Activiștii se opun exploatării cărbunelui VIDEO" pe Ziare.com

#protest, #Germania, #carbune, #mediu , #Stiri International