Propunere la nivelul UE in legatura cu situatia imigrantilor: Ce ar trebui sa faca Europa

Marti, 02 Februarie 2016, ora 17:11
1206 citiri
Propunere la nivelul UE in legatura cu situatia imigrantilor: Ce ar trebui sa faca Europa
Foto: Twitter/Guy Verhofstadt

Presedintele grupului europarlamentar ALDE, Guy Verhofstadt, a propus marti, un set de masuri privind criza refugiatilor si imigratia ilegala ce afecteaza granitele externe ale UE, referindu-se mai ales la frontiera dintre Grecia si Turcia.

In opinia lui Verhofstadt, la reuniunea Consiliului European din 18 februarie ar trebui sa fie discutata, pe langa problema iesirii Marii Britanii din UE, si problema unei noi abordari a situatiei refugiatilor, respectiv o abordare "mai europeana".

Acesta a prezentat o foaie de parcurs in sapte puncte, considerata de catre liberalii europeni ca fiind necesara rezolvarii problemei refugiatilor si imigratiei ilegale din zona Orientului Mijlociu catre Europa.

Europol: Cel putin 10.000 de copii imigranti au disparut in Europa

Un prim punct prezentat se refera la posibilitatea de a invoca in Consiliul European articolul 78 paragraful 3 din Tratatul de la Lisabona cu scopul de a implementa masuri imediate la granita dintre Turcia si Grecia in ...citeste mai departe despre "Propunere la nivelul UE in legatura cu situatia imigrantilor: Ce ar trebui sa faca Europa" pe Ziare.com

#propuneri UE imigranti, #UE discutii imigranti , #Stiri International