Propunere germana: Daca Ungaria refuza sa primeasca refugiati, sa i se taie din fondurile de la UE

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 21:47
925 citiri
Propunere germana: Daca Ungaria refuza sa primeasca refugiati, sa i se taie din fondurile de la UE
Foto: Facebook Heiko Maas

Uniunea Europeana ar trebui sa reduca fondurile pentru Ungaria daca guvernul nationalist-conservator de la Budapesta continua sa refuze sa ia parte la programul de impartire a cotelor de refugiati al blocului comunitar, a declarat pentru DPA ministrul german al justitiei Heiko Maas.

"Trebuie sa sporim presiunea asupra tarilor care considera ca pot neglija legea. Cand legea este incalcata, trebuie sa existe o sanctiune", a spus el.

Ungaria a contestat la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) schema obligatorie de cote care urmareste sa redistribuie intre statele membre 120.000 de refugiati din Italia si Grecia, pentru a mai reduce povara migratiei de pe umerii celor doua tari.

Insa CJUE a respins miercuri contestatia Ungariei, mentinand schema blocului comunitar. Premierul ungar Viktor Orban a transmis ulterior ca guvernul sau nu-si va schimba politica restrictiva privind migratia si a promis noi contestatii in justitie.

Heiko Maas a declarat ca incalcarea deciziei CJUE ar trebui sa aiba consecinte financiare.

"Oricine este impotriva coeziunii europene in chestiunea refugiatilor nu poate conta pe solidaritatea europeana in chestiuni financiare", a spus ministrul Maas, politician din randul social-democratilor de centru-stanga si ministru al justitiei din 2013.

Conform schemei de relocare adoptate in 2015, Ungaria este obligata sa primeasca 1.294 de refugiati, insa nu a acceptat nici unul.

Ungaria a fost insotita de Polonia si Slovacia in contestarea schemei de cote de refugiati la CJUE.

Conform celor mai recente cifre publicate de Comisia Europeana, un numar total de 27.695 de persoane au fost relocate din Grecia si Italia.

Acest lucru inseamna ca la aproape doi ani de la introducerea schemei, numai 28,2% dintre persoanele eligibile conform legislatiei UE au fost acceptate de statele membre ale UE. ...citeste mai departe despre "Propunere germana: Daca Ungaria refuza sa primeasca refugiati, sa i se taie din fondurile de la UE" pe Ziare.com

#Germania cota refugiati Ungaria, #Ungaria cota refugiati fonduri UE , #Stiri International