Propaganda terorista, o arma mai periculoasa decat Kalasnikovul

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 08:42
1260 citiri
Propaganda terorista, o arma mai periculoasa decat Kalasnikovul
Foto: The Wire

Gruparile jihadiste din spatele atentatelor din Paris duc o campanie de propaganda extrem de sofisticata, cu scopul de a atrage cat mai multi simpatizanti din Occident sa lupte in tabara lor, sustin expertii.

Organizatii teroriste precum Statul Islamic, al Qaida sau chiar Al-Shebab din Somalia au jurat ca impanzeasca Internetul, pentru a atrage cat de multi recruti din SUA si Europa se poate, arata o analiza a AFP, citata de Business Insider.

Liderii jihadisti le-au cerut recrutilor sa activeze pe campul de lupta, dar i-a si incurajat sa comita atentate in tarile natale.

Gruparile islamiste ii tintesc pe occidentali de decenii, insa dezvoltarea mediului online a revolutionat strategia lor, sustine Clint Watts de la Institutul de Cercetari pentru Politici Straine.

"Acum 30 de ani, dura extrem de mult pana aduceau pe cineva in Afganistan", unde jihadistii se luptau cu trupele sovietice, a mentionat el. "Acum, ei fac propaganda prin intermediul retelelor sociale, de aceea ...citeste mai departe despre "Propaganda terorista, o arma mai periculoasa decat Kalasnikovul" pe Ziare.com

#Statul Islamic propaganda, #al Qaida propaganda, #Statul Islamic clipuri, #teroristi retele sociale , #Stiri International