Proiect pentru "reintregirea familiei de romani": Bilet dus-intors gratuit la TAROM si CFR de Centenarul Unirii

Vineri, 26 Mai 2017, ora 15:53
1042 citiri
Proiect pentru "reintregirea familiei de romani": Bilet dus-intors gratuit la TAROM si CFR de Centenarul Unirii
Foto: Arhiva Ziare.com

Un grup de 26 de deputati PNL a depus un proiect de lege, pentru "sustinerea reintregirii familiei de romani cu ocazia Centenarului Marii Uniri", prin care romanii din tara vor primi gratuit un bilet dus-intors pe calea ferata, iar cei din strainatate un bilet dus-intors prin compania TAROM, cu scopul de a-si vizita rudele cu ocazia Zilei Nationale.

Proiectul este initiat de catre deputatul Florin Roman, iar printre cei 25 de consemnatari se afla si presedintele PNL, Raluca Turcan.

Initiativa legislativa prevede ca, in perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2017, "cetatenii romani aflati pe teritoriul Romaniei beneficiaza de o calatorie gratuita, dus-intors, pe calea ferata la clasa a II-a", iar "cetatenii romani care se afla in afara tarii beneficiaza de o calatorie gratuita, prin compania TAROM, catre Romania si retur, dar si pe calea ferata in limita unui drum dus-intors, la clasa economic".

Biletele se elibereaza "in limita locurilor disponibile", iar companiile CFR si TAROM vor putea sa deconteze cheltuielile de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

"Aproximativ 4 milioane de romani lucreaza peste hotare. Cei mai multi dintre ei sunt plecati fara familiile lor. In cazurile fericite, o parte dintre acestia ajung de cel mult 2 ori pe ani sa isi revada sotiile si copiii sau celelalte rude si prieteni.

Prin aceasta initiativa dorim sa reunim familiile romanilor cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Marea Unire ne trezeste sentimentul de mandrie, bucurie, dar si de patriotism", explica initiatorii.

Desi legea este initiata in legatura cu Centenarul Marii Uniri, nu se pune niciun fel de restrictie cu privire la deplasarile care pot fi facute cu aceste bilete dus-intors.

Printre cosemnatari, pe langa seful PNL, se mai afla si Roberta Anastase, Gabriel Andronache, Mara Calista, Ioan Cupsa, Viorica Chereches, Mara Mares, Eugen Nicolaescu si Adriana Saftoiu.

Proiectul este depus in Senat, urmand ca forul decizional sa fie Camera Deputatilor.

Citeste si Atentie, studenti! Trenul este gratuit, dar tot va trebuie bilet - precizari de la CFR ...citeste mai departe despre "Proiect pentru "reintregirea familiei de romani": Bilet dus-intors gratuit la TAROM si CFR de Centenarul Unirii" pe Ziare.com

#proiect drum gratuit tara romani strainatate, #proiect gratuitate Tarom CFR Ziua Nationala, #PNL proiect reintregirea familiei , #Stiri International