Impozite mai mari pentru cei bogați în SUA. Proiectul de lege privind asistența medicală și mediul semnat de Joe Biden

Miercuri, 17 August 2022, ora 07:09
436 citiri
Impozite mai mari pentru cei bogați în SUA. Proiectul de lege privind asistența medicală și mediul semnat de Joe Biden
Proiectul de lege ar putea oferi un impuls înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului FOTO Facebook / President Joe Biden

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a semnat un proiect de lege de 700 de miliarde de dolari care vizează combaterea schimbărilor climatice şi a costurilor cu asistenţa medicală, crescând în acelaşi timp impozitele, în special pentru cei bogaţi.

Legea include măsuri pentru a respecta promisiunile Congresului de zeci de ani de a reduce preţul medicamentelor eliberate pe bază de reţetă. Versiunea finală are un domeniu de aplicare mai modest decât pachetul de 3,5 miliarde de dolari prevăzut iniţial de democraţi.

Un element emblematic al agendei dlui Biden, proiectul de lege ar putea oferi un impuls înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului. Alegătorii care vor vota în noiembrie vor decide dacă democraţii lui Biden vor păstra controlul Congresului pentru încă doi ani.

Preşedintele a salutat proiectul de lege în momentul în care l-a semnat marţi ca fiind "ultima piesă" a agendei sale interne.

Pachetul investeşte 375 de miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice - cea mai importantă investiţie federală din istorie în această problemă.

O analiză realizată de oamenii de ştiinţă de la Climate Action Tracker afirmă că legea va reduce încălzirea globală viitoare "nu foarte mult, dar nici nesemnificativ".

Potrivit unei analize realizate de Rhodium Group, o firmă de consultanţă, se estimează că va reduce emisiile din SUA cu până la 44% până în 2030, în comparaţie cu traiectoria actuală a SUA, care ar reduce emisiile cu până la 35%. ...citeste mai departe despre "Impozite mai mari pentru cei bogați în SUA. Proiectul de lege privind asistența medicală și mediul semnat de Joe Biden" pe Ziare.com

#proiect lege, #mediu, #sanatate, #semnat, #Joe Biden, #impozite , #Stiri International