Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul British Airway a scazut cu 92% in primul semestru

Profitul British Airway a scazut cu 92% in primul semestru
British Airway a raportat in primele sase luni ale anului financiar 2008-2009 (aprilie-septembrie) o scadere a profitului cu 92% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul accentuarii crizei financiare si a scumpirii combustibilului. Profitul inregistrat de companie inaintea platii taxelor a scazut la 52 milioane de lire in acest interval, fata de 616 milioane de lire, profitul din lunile aprilie-septembrie 2007. "Perioada acestor sase luni va ramane in istoria companiei noastre ca una dintre cele mai negre", a declarat Willie Walsh, presedintele executiv al British Airway, citat de Telegraph.


Cheltuielile companiei au crescut cu 711 milioane de lire, constituind una din cele mai mari provocari din punct de vedere financiar pentru companie. De asemenea, costurile cu achizitia de combustibil au crescut cu 511 milioane de lire, ajungand in aceasta perioada la 1,49 miliarde de lire sterline. Per ansamblul intregului an, oficialul anticipeaza o crestere a cheltuielile cu combustibilul sa ajunga la circa 3 miliarde de lire.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 966 ori