Profitul BlackRock a scazut in T2 la 218 milioane dolari

Marti, 21 Iulie 2009, ora 17:26
900 citiri
Profitul BlackRock a scazut in T2 la 218 milioane dolari

Compania de administrare a activelor BlackRock Inc a anuntat ca profitul si veniturile din al doilea trimestru au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa au inregistrat o crestere fata de primul trimestru al acestui an, relateaza Reuters, preluat dec NewsIn.

BlackRock, ce ar putea deveni cel mai mare grup de gestionare a activelor dupa incheierea unei afaceri de 13,5 miliarde dolari cu Barclays Group, a afisat marti un profit net de 218 milioane dolari, sau 1,59 dolari/actiune, fata de 274 milioane dolari, sau 2 dolari/actiune in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul ajustat a fost de 1,75 dolari/actiune. Pe aceasta baza, analistii estimau, in medie, un profit de 1,56 dolari/actiune, in cadrul unui sondaj Reuters.

Veniturile au fost in al doilea trimestru de 1,029 miliarde dolari, in scadere de la 1,387 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, insa in crestere fata de trimestrul anterior, cand veniturile au fost de 987 milioane dolari.

Valoarea activelor gestionate a ajuns la 1,373 miliarde dolari la 30 iunie, in urcare cu 7% de la sfarsitul primului trimestru.

Afacerite totale au insumat 15,2 miliarde dolari in al doilea trimestru. BlackRock se afla printre cele noua companii alese de guvernul american pentru gestionarea activelor toxice din surse precum Bear Stearns si American International Group Inc. 

#profit, # venituri, # scadere, # BlackRock, # active, # gestionare , #Stiri International