Profitul American Express a scazut in T3

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 15:40
1064 citiri
Profitul American Express a scazut in T3

American Express a afisat un profit trimestrial in scadere, insa peste estimarile analistilor, ca urmare a reducerilor de costuri, scaderii reduse a cheltuielilor de consum si diminuarii pierderilor din credite, relateaza Les Echos, potrivit NewsIn.

Cea mai mare companie de carduri de credit din Statele Unite, din punct de vedere al tranzactiilor, a inregistrat in al treilea trimestru un profit net de 640 milioane dolari, sau 53 centi/actiune, fata de 815 milioane dolari, sau 70 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele trimestriale includ un castig exceptional de 180 milioane dolari, care ia in calcul investitiile din filialele internationale.

Excluzand acest element, American Express a afisat un profit din activitatile proprii de 44 centi/actiune. Pe aceeasi baza, analistii estimau, in medie, un profit net de 38 centi/actiune.

Cifra totala de afaceri a scazut cu 16%, la 6 miliarde dolari, insa cheltuielile consolidate s-au diminuat semnificativ, cu 17%, la 3,9 miliarde dolari, datorita reducerii efectivelor, cheltuielilor de marketing si costurilor de fidelizare.

Directorul financiar a precizat ca scaderea volumelor de tranzactionare s-a temperat in fiecare luna a celui de-al treilea trimestru si ca va continua sa incetineasca si in octombrie.

In cadrul diviziei de carduri de credit din Statele Unite, pierderile din creditele neperformante au scazut de la 10% in al doilea trimestru la 9,8%, insa raman in urcare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Provizioanele pentru pierderi s-au redus cu 13% in al treilea trimestru, la 1,2 miliarde dolari.

#profit, #american, #express, #analisti, #costuri, #credite , #Stiri International