Profesor roman din UK: Brexit ar da apa la moara altor tari, exista riscul dizolvarii UE - Interviu

Joi, 23 Iunie 2016, ora 09:32
1218 citiri
Profesor roman din UK: Brexit ar da apa la moara altor tari, exista riscul dizolvarii UE - Interviu
Foto: Ziare.com

O eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, in urma referendumului de astazi, ar da apa la moara gruparilor radicale si extremiste din alte tari UE, formate din eurosceptici, si nu ar fi de neconceput chiar si o dizolvare a Uniunii.

In plus, cel mai putin pesimist scenariu dupa Brexit ar fi o cadere a lirei sterline.

Aceasta este opinia lui Radu Cinpoes, senior lector la Universitatea Kingston din Londra, Facultatea de Arte si Stiinte Sociale, specializarile politica, drepturile omului si relatii internationale.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, miercuri seara, acesta a dezvaluit ca in mediul universitar britanic se sustine in unanimitate ramanerea tarii in UE, aratand care este, in viziunea rectorilor britanici, riscul unui Brexit.

Nu in ultimul rand, Radu Cinpoes, care are un doctorat in stiinte politice la Kingston, a explicat care ar putea fi urmarile pentru romani, in situatia iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. Restrictionarea dreptului la ...citeste mai departe despre "Profesor roman din UK: Brexit ar da apa la moara altor tari, exista riscul dizolvarii UE - Interviu" pe Ziare.com

#profesor roman Marea Britanie Brexit, #consecinte Brexit, #pericole Brexit, #romani iesire Marea Britanie UE, #consecinte romani Brexit, #universitati britanice Brexit , #Stiri International