Profesor de securitate la Harvard: Rusia ar putea ajunge la granitele Romaniei

Joi, 05 Iunie 2014, ora 15:23
1268 citiri
Profesor de securitate la Harvard: Rusia ar putea ajunge la granitele Romaniei
Foto: TVR

Serghei Konopliov, director de studii la Universitatea Harvard, avertizeaza ca Rusia nu se va opri la Crimeea si ar putea ajunge la granitele Romaniei.

Serghei Konopliov, care este profesor de studii de securitate la Harvard, a fost prezent zilele acestea la Bucuresti, cu ocazia deschiderii oficiale a primei editii a programului "Securitate in regiunea Marii Negre. Provocari comune, viitor sustenabil".

Intr-un interviu acordat pentru TVR, acesta a precizat ca "doua state, Georgia si Ucraina, sunt foarte importante, fie si la nivel simbolic, pentru Rusia"

"Simbolic si emotional. Au fost parti ale Uniunii Sovietice, iar Rusia a afirmat raspicat de mai multe ori 'nu va amestecati in Georgia si Ucraina. Sunt ale noastre, sunt rusesti. Nu le vom ceda niciodata'. Asta a spus Putin si aici, la Bucuresti, cu ocazia summitului NATO", a completat profesorul american.

Intrebat daca este un ...citeste mai departe despre "Profesor de securitate la Harvard: Rusia ar putea ajunge la granitele Romaniei" pe Ziare.com

#Serghei Konopliov Rusia Romania, #Konopliov Rusia Moldova, #Konopliov Transnistria , #Stiri International