Procedura de infringement impotriva unor tari din Europa de Est, pentru refuzul de a primi refugiati

Marti, 13 Iunie 2017, ora 21:18
806 citiri

Comisia Europeana a anuntat marti ca va lansa proceduri legale impotriva Ungariei, Poloniei si Cehiei, pentru refuzul lor categoric de a primi solicitanti de azil din Italia si Grecia.

Executivul european "a decis sa lanseze proceduri" de infringement vizand cele trei state membre, pentru ca nu si-au indeplinit "obligatiile juridice" in materie de repartitie a solicitantilor de azil, se arata intr-un comunicat al CE.

Comisia Europeana a convenit sa trimita scrisori de notificare oficiala Poloniei, Ungariei si Cehiei, ceea ce va deschide calea pentru multe luni sau chiar ani de lupte judiciare, inainte de eventuale sanctiuni.

Acest pas reprezinta o escaladare brusca a disputelor UE privind migratia. Astfel de scrisori reprezinta primul pas in asa-numita procedura de infringement, pe care CE o poate deschide impotriva statelor UE care nu isi indeplinesc obligatiile legale.

Polonia si Ungaria au refuzat sa preia vreun migrant in baza planului convenit in 2015 pentru transferul a 160.000 de solicitanti de azil din Italia si Grecia - tari depasite de afluxul de oameni din Orientul Mijlociu si Africa.

Cehia a acceptat initial 12 persoane din totalul de 2.691 alocate prin mecanismul de cote, dar in iunie a anuntat ca nu va mai accepta niciun migrant, invocand motive de securitate.

O serie de atacuri islamiste din vestul Europei, incepand de la sfarsitul lui 2015, a atras atentia asupra securitatii publice, iar unele voci pun atacurile pe seama primirii de refugiati in Europa.

Disputele din interiorul comunitar vin intr-o perioada in care unitatea si hotararea blocului comunitar sunt puse la incercare de Brexit, de cresterile economice slabe si de ascensiunea populistilor si euroscepticilor.

Comisia Europeana lanseaza infringement impotriva Ungariei pentru legea anti-SorosComisia Europeana ne cere sa primim mai repede refugiatii. Cati au ajuns pana acum in Romania ...citeste mai departe despre "Procedura de infringement impotriva unor tari din Europa de Est, pentru refuzul de a primi refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana infringement Ungaria Polonia Cehia, #Comisia Europeana infringement refugiati , #Stiri International