Probleme pentru Putin la el acasa: Se confrunta cu primele proteste ale muncitorilor

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 08:50
1042 citiri
Probleme pentru Putin la el acasa: Se confrunta cu primele proteste ale muncitorilor
Foto: Kremlin

Muncitorii din Rusia incep sa se revolte, dupa luni intregi in care sanctiunile impuse de Occident si pretul mic al petrolului au muscat din economia rusa. Este prima miscare sociala in Rusia indreptata impotriva politicilor economice ale presedintelui Vladimir Putin.

In Extremul Orient, profesorii au intrat in greva. In centrul Rusiei, angajatii unei centrale metalurgice au abandonat munca. Si pe un santier siberian, muncitorii si-au scris cu vopsea cererile pe acoperisurile locuintelor lor. "Draga Putin, au trecut patru luni de cand nu ne-am luat salariile", au scris acestia, potrivit New York Times.

Protestele au fost, in marea lor majoritate, actiuni izolate, intrucat sindicatele muncitorilor nu au fost niciodata o forta puternica, politica sau economica, in Rusia moderna. In vremurile URSS, sindicatele au fost pur si simplu inglobate in conducere, scrie sursa citata.

Apel disperat la Vladimir Putin scris pe acoperisul unui cosmodrom

Cum companiile ruse evita sa ...citeste mai departe despre "Probleme pentru Putin la el acasa: Se confrunta cu primele proteste ale muncitorilor" pe Ziare.com

#Putin proteste muncitori, #Rusia miscari sociale , #Stiri International