Probleme cruciale legate de Brexit au ramas nerezolvate dupa o importanta intalnire a negociatorilor

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 10:07
898 citiri
Probleme cruciale legate de Brexit au ramas nerezolvate dupa o importanta intalnire a negociatorilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Negociatorul-sef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a anuntat duminica seara ca, dupa intalnirea cu secretarul britanic Dominic Raab, au ramas probleme cruciale nerezolvate.

"Ne-am intalnit azi cu @DominicRaab si echipa de negociatori a Regatului Unit. In ciuda unor eforturi intense, unele probleme-cheie sunt inca deschise, inclusiv mecanismul de protectie pentru Republica Irlanda/Irlanda de Nord, pentru evitarea unei frontiere dure", a scris Barnier intr-un mesaj pe Twitter, preluat de DPA.

Negociatorul european a declarat ca va informa despre discutii cele 27 de state membre ale UE si Parlamentul European.

We met today @DominicRaab and UK negotiating team. Despite intense efforts, some key issues are still open, including the backstop for IE/NI to avoid a hard border. I will debrief the EU27 and @Europarl_EN on the #Brexit negotiations.- Michel Barnier (@MichelBarnier) October 14, 2018

Raab s-a deplasat la Bruxelles pentru o intalnire urgenta cu Barnier, in contextul vehicularii unor informatii potrivit carora premierul britanic Theresa May este pe punctul sa accepte, inaintea summit-ului european de miercuri, un asa-numit mecanism de protectie pentru mentinerea temporara - posibil pe termen nelimitat - a Regatului Unit in uniunea vamala cu UE.

Vezi si Theresa May a dansat pe acordurile trupei ABBA dupa care a anuntat: Nu ne temem sa iesim fara acord din UE (Video) ...citeste mai departe despre "Probleme cruciale legate de Brexit au ramas nerezolvate dupa o importanta intalnire a negociatorilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iesire UK UE , #Stiri International