Primul serviciu de livrare a sangelui cu drone a devenit functional - la proiect a lucrat si un consilier al lui Ciolos

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 23:17
802 citiri
Primul serviciu de livrare a sangelui cu drone a devenit functional - la proiect a lucrat si un consilier al lui Ciolos
Foto: Zipline

Prima tara care a decis sa foloseasca drone pentru a pune la punct un serviciu de livrare rapida a sangelui folosit pentru transfuzii este o tara africana, Rwanda. La proiect a lucrat si un membru al Guvernului Ciolos.

Pachete de dimensiuni mici sunt lansate de pe drone cu ajutorul unor parasute atasate. Avantajele sunt foarte mari, tinand cont ca dronele nu trebuie sa aterizeze la un punct fix inainte sa revina la baza. Tehnologia permite astfel livrari mult mai rapide decat oricand pana acum, informeaza BBC.

Proiectul este derulat de Zipline, un start-up american, cu ingineri care au lucrat la Space X, Google, Lockheed Martin si alte companii.

Dronele au fost folosite pana acum pentru a livra sange, plasma si substante coagulante la spitalele din mediul rural, reducandu-se astfel timpul de asteptare de la ore la minute.

Unul dintre cei care au lucrat la proiectul Zipline, inainte sa vina ...citeste mai departe despre "Primul serviciu de livrare a sangelui cu drone a devenit functional - la proiect a lucrat si un consilier al lui Ciolos" pe Ziare.com

#livrare sange drone Rwanda, #Catalin Drula sange drone Rwanda , #Stiri International