Primul oficial american care sustine ca Trump crede in modificarile climatice

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 22:15
775 citiri
Primul oficial american care sustine ca Trump crede in modificarile climatice
Foto: Facebook Nikki Haley

Presedintele Donald Trump crede in modificarile climatice si in faptul ca oamenii joaca un rol in acest lucru, a declarat ambasadoarea americana la ONU Nikki Haley sambata, intr-un interviu cu Jake Tapper, la emisiunea CNN "State of the Union".

"Presedintele Trump crede ca clima se modifica si crede ca poluatorii fac parte din ecuatie", a declarat Haley sambata, raspunzand acestei intrebari care a devenit centrala, in urma deciziei acestuia de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris de lupta impotriva modificarilor climatice.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la Paris

Trump "stie ca (clima) se modifica si ca Statele Unite trebuie sa fie responsabile, iar asta vom face", a continuat ea, adaugand ca retragerea din Acord nu va schimba angajamentul tarii in lupta impotriva incalzirii globale.

"Numai pentru ca Statele Unite au iesit din club nu inseamna ca nu ne va mai pasa de mediu", a subliniat ea.

Intregul interviu urmeaza sa fie difuzat duminica, precizeaza CNN, care a facut publice aceste fragmente.

Aceste declaratii ale lui Haley reprezinta cea mai clara recunoastere din partea unui oficial din cadrul administratiei, de cand Trump a fost investit, ca presedintele republican - care a catalogat modificarile climatice in mai multe randuri drept o "farsa" - crede ca incalzirea globala are loc, iar omenirea joaca un rol in ea.

In noiembrie, cand a fost intrebat de ziarul The New York Times (NYT) daca el crede ca activitatea umana are vreo legatura cu modificarile climatice, Trump a recunoscut ca exista o "anumita conectivitate".

Insa s-a abtinut sa spuna in ce masura considera ca oamenii sunt responsabili de acest lucru si a apreciat ca "depinde, de asemenea, de cat de mult va costa companiile noastre".

Trump a refuzat de atunci sa spuna daca el crede ca modificarile climatice sunt reale.

Iar in mai multe randuri, atat el, cat si administratia sa, au evitat sa foloseasca extresia "modificari climatice".

El a evitat sa foloseasca expresia "modificari climatice" inclusiv intr-un discurs de 2.000 de cuvinte pe care l-a sustinut anuntand ca Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, un pact din 2015 care se concentreaza asupra reducerii emisiilor de carbon, considerate principalul vinovat de modificarile climatice.

Intrebat miercuri daca Trump crede ca activitatea umana contribuie la modificarile climatice, un purtator de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a declar ca nu l-a intrebat acest ...citeste mai departe despre "Primul oficial american care sustine ca Trump crede in modificarile climatice" pe Ziare.com

#Trump crede modificari climatice, #Trump acord Paris clima , #Stiri International