Primul membru musulman al Congresului din SUA cheama la proteste masive impotriva lui Trump

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 18:51
5875 citiri
Primul membru musulman al Congresului din SUA cheama la proteste masive impotriva lui Trump
Foto: Twitter/NYCLU

Keith Ellison, care a devenit in 2007 primul musulman membru al Congresului, a chemat sambata americanii in strada, dupa ce Trump a semnat un ordin care nu mai permite refugiatilor si imigrantilor din sapte tari musulmane sa mai intre in SUA.

"E timpul ca oamenii sa devina activi, sa se implice, sa voteze si sa se organizeze", a declarat Ellison, in cursul unui interviu acordat sambata, arata Washington Post.

"Trump trebuie oprit si avem la dispozitie puterea poporului pentru a-l opri. Avem nevoie de mitinguri in masa. Avem nevoie ca acestea sa fie in toata tara. Avem nevoie de ele in Texas. Avem nevoie de ele in Washington D.C. Avem nevoie de ele in Minnesota", a mai spus Ellison, congresman musulman de culoare.

Vineri, dupa ce Trump a semnat ordinul care interzice intrarea in SUA a refugiatilor, dar si a cetatenilor din sapte tari musulmane, Ellison, care se afla in Houston, expunea situatia haotica, in cursul unui discurs, atragand atentia ca "Am auzit despre oameni aflati in drum spre Minnesota care au fost opriti. Opresc oamenii la granita acum. Despart familii. E un afront adus la adresa Americii, o natiune care primea cu bratele deschise refugiatii si pe cei care sufereau.

Se transmite, practic, un semnal pozitiv celor care urasc aceasta tara, pentru ca acum Statul Islamic poate spune: 'Vedeti? Nu va vor!'. Se incita la ura si la sentimentul anti-american", a mai spus Ellison.

De la semnarea controversatului ordin, reactii vehemente impotriva lui Trump au venit atat din SUA, cat si din strainatate.

Proteste impotriva lui Trump au avut loc imediat dupa investirea sa, imediat dupa semnarea ordinului de vineri si sunt anuntate si pentru urmatoarea perioada. ...citeste mai departe despre "Primul membru musulman al Congresului din SUA cheama la proteste masive impotriva lui Trump" pe Ziare.com

#Keith Ellison Trump imigranti, #proteste anti Trump SUA, #proteste ordin refugiati SUA , #Stiri International